Payrollen

Door gebruik te maken van flexibele arbeid voorkomt u overcapaciteit.

Payrollen

Het aannemen van personeel neemt behoorlijk wat risico's met zich mee. Is er altijd genoeg werk? Wat kost het als hij of zij ziek wordt? Wat als de "droomkandidaat" na verloop van enige maanden toch niet zo goed bevalt? etc. etc. Daarnaast komen er natuurlijk administratieve verplichtingen om de hoek kijken.

Het kan ook anders. Als u het door u zelf geselecteerde personeel bij ons op de payroll zet, heeft u deze zorgen niet. U houdt de kosten in de hand én u blijft flexibel!

Wat houdt het in?

Als u personeel bij ons aanmeldt, wordt Visbeek Werkt! de juridische werkgever. Wij zijn dan verantwoordelijk voor de salarisbetaling, sociale- en fiscale afdrachten etc. Als onverhoopt blijkt dat deze werknemer toch niet aan uw verwachtingspatroon voldoet, kunt u per direct afscheid van hem nemen. U ontvangt van ons een factuur voor de werkelijk gewerkte uren. Het bedrijfstarief is gebaseerd op het bruto loon en wordt in overleg met u vastgesteld.

De voordelen op een rijtje:

  • geen administratiekosten, die nemen wij voor u uit handen;
  • geen ziekterisico; bij ziekte valt de werknemer onder de Vangnet Ziektewet regeling, dit kost u niets;
  • geen contractuele verbindingen, niet met de werknemer, maar ook niet met ons. U kunt de overeenkomst beëindigen wanneer u maar wilt;
  • geen leeglooprisico: als u even geen werk heeft, kunt u tijdelijk afscheid van uw werknemer nemen;
  • geen hoge kosten: aangezien u zelf de werving en selectie op u heeft genomen, hoeft u hier geen vergoeding voor te betalen. Daarnaast mogen wij in sommige gevallen afwijken van uw eigen CAO, hetgeen resulteert in een lagere kostprijs.

Hoe werkt het?

  • Wij vernemen van u welke personeelsleden u bij ons op de loonlijst wilt hebben. Van tevoren bespreken wij het loon en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden. Op basis hiervan berekenen wij het bedrijfstarief.
  • Wij voeren in eerste instantie een intake gesprek met de beoogde kandidaat. Hierin verzamelen wij de gegevens die nodig zijn voor een goede salarisadministratie. Daarnaast overhandigen wij hem onze urenbriefjes.
  • Deze urenbriefjes dienen wekelijks (hier kán van worden afgeweken) te worden ingevuld en naar ons kantoor te worden gestuurd, Eén kopie houdt u zelf, zodat u altijd uw vinger aan de pols kunt houden. Aan de hand van deze urenbriefjes wordt het salaris uitbetaald én ontvangt u een factuur.

Bel ons voor een vrijblijvende prijsopgave!

N.B. Onder een aantal voorwaarden, kan een uitzendbureau afwijken van de CAO van de opdrachtgever. In de gevallen dat er voor een “goedkopere” CAO kan worden gekozen, zal het uurtarief vaak lager uitvallen dan dat de loonkosten geweest zouden zijn, als de werknemer direct in dient zou zijn gekomen.